menu close menu

Помоћ повређеној Зорани

У  периоду наших великих празника благочестиви народ, парохијани храма Светог Кнеза Лазра на Љубићу, заједно са свештенством организовали су акцију прикупљања помоћи за суграђанку Зорану Стојић која је тешко повређена у саобрачајној нерећи у Подгорици, а која се тренутно налази на лечењу у Београду.  Позиву се одазвао велико број благочестивих грађана који су прикупили око 120.000,00 динара. Старешина храма Св Кнеза Лазара је данас предао прикупљени новац породици повређене уз молитве за брз опоравак и повратак дому.

Верица Брковић

Овом приликом старешина храма о Владан хаџиМилосављевић је истакао да се црква и ако је у изградњи парохијског дома стара о својим парохијанима. Ту је да притекне у помоћ, како у личним  и појединачним тешкоћама и болестима тако и у елементарним непогодама.

То је и у предходном периоду радила и настојаће у тим подухватима и у будућности, са намером да у оквиру новоизграђеног парохијског дома отвори један вид националне кухиње за сироте, немоћне, старе и децу без родитељског старања.

Поред основне обавезе Цркве, сви окупљени око храма Светог Кнеза Лазара имају заједничку вољу и жељу да братски будемо ту једни за друге олакшавајући тиме иначе тешке ситуације у којима се нађу њени парохијани.

 

17. April 2018. | Црквени живот | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*