menu close menu

17. недеља по духовима у Љубићу

У недељу 17. по Духовима, на оданије Крстовдан, Црква се молитвено сећа и Светог апостола Кодрата.

Свету Литургију је служио старешина храма протојереј Владан Милосављевић, а сабрању је присуствовало мноштво верног народа. Током Свете Литургије обратио се верном народу надахнутом беседом у којој најпре подсетио на стихове данашњег Јеванђеља, а у којим нас Господ поучава вери коју је имала жена из незнабоштва, а чија је кћи била тешко болесна. Вера је пут, како наводи отац Владан, за Царство Небеско. Сви други путеви воде од Бога, од Царства Небеског. Веру потврђујемо учешћем на Светој Литургији, долазећи на сабрање. Такође, осим вере, потребни су и нада и љубав, ово троје је најбитније за истински живот који управо води животу вечном. Човек се не рађа, по речима оца Владана, у неком измишљеном хороскопском знаку, већ у знаку Крста, чије оданије Воздвижења прослављамо. Прихватајући знак крста и носећи га у свом животу, стичемо врлине и идемо Царству незалазном. Отац Владан је напоменуо да следеће недеље, када је било заказано освећење парохијског дома, из оправданих разлога, неће моћи да дође Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Г. Јустин, те ће бити литургијски прослављен завршетак радова и усељење свештеника у парохијска дом, а освећење ће бити обављено другом приликом. Старешина је захвалио свима који су учествовали  на било који начин у изградњи парохијског дома, наводећи да је то парохијска дом народа у Љубићу, у ком ће становати свештенство које ће опслуживати парохије. Уједно је и позвао све да у што већем броју дочекамо усељење и обележимо завршетак радова на парохијском дому.

На Светој Литургији се причестио мали број верног народа и након одслужене Литургије настављено је сабирање испред храма и у старој сали уз послужење.

Богу слава и хвала вавек. Амин.

Јереј Бојан Сујић

04. октобра 2020. | Редовна Богослужења | 0

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*