menu close menu

Недеља Светих Отаца Првог васељенског сабора

Седме недеље по Васкрсу, недеље Светих Отаца Првог васељенског сабора када наша Света Црква прославља Светог мученика Теодота Анкирског, Светом Литургијом началствовао је протојереј Србољуб Стојковић, други парох храма у Љубићу, а од данас пензионисани свештеник. Саслуживао му је старешина храма, протојереј Владан Милосављевић. Молитвено и свечано је било данас у храму Светог кнеза Лазара. У пуној цркви верног народа, својим појањем Литургију је улепшао хор „Св. владика Николај жички“.

Осећала се и туга и радост код присутног народа.

Туга због тога што из нашег храма иде велики духовник и велики усмеритељ верника који су духовну водиљу и утешитеља налазили у оцу Србу. Он је увек био ту, у огромној љубави, за све оне који су тражили духовну поуку. Умео је некада и да критикује али је народ Љубића знао да је то критика из љубави, критика која ће много да помогне свакоме ко тражи савет и утеху од духовног горостаса љубићке цркве.

Радост се осећала јер је отац Србо дочекао пензију у добром здрављу, са жељом и надом да ће долазити и као пензионер и много пута служити Света Богослужења у љубићкој цркви.

Отац Владе одржао је надахнуту беседу о данашњем Јеванђељу и веома емотивну беседу о одласку свог саслужитеља у пензију.

Отац Србо се захвалио свим верницима и старешини храма на поклонима и лепим жељама, пожелевши свима благослов од Господа и да Господ дарује целом српском народу да се сложи, обожи и умножи.

Беседу оца Влада и оца Срба можете чути у тонском запису.

Богољуб Теофиловић

 

31. May 2020. | Редовна Богослужења | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*