menu close menu

Ваведење у Љубићу 2016. године

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ваведење у храму Св. кнеза Лазара у Љубићу прослављено је свечано и величанствено. Светом Литургијом началствовао је свештеник у пензији, протојереј Милован Киковић, уз саслужење старешине храма, протојереја хаџи Владана Милосављевића. Духовно надахнуће присутних верника улепшао је хор „Св. Владика Николај жички“. Мала је била црква да прими сав верни народ који је дошао у љубићки храм да се напоји духовне хране и да се присаједини са Господом кроз Свето причешће. „Душу је потребно опскрбљивати речју Божијом, јер је реч Божија хлеб анђелски којим се хране душе гладне Бога“, каже Св. Григорије Богослов, а верници који редовно долазе у љубићки храм то знају и врло добро осећају, недељом се духовно насладе до следеће Св. Литургије.

Отац Киковић је у току Литургије одржао надахнуту беседу у којој је поред осталог рекао: „ Мајка Божија обрадовала је цео род, целу васељену рођењем њенога сина, а нашега спаситеља, Господа нашега Исуса Христа. Стога јој се и обраћамо непрестано у молитвама Светим, најслободнији смо као што је дете најслободније да се обрати својој мајци и увек са пуним устима: „Мајко моја!“, обраћа се за помоћ или за благодат или за благослов Божији, тако и ми да се обраћамо Светој мајци Божијој, Пресветој Богородици, а мајка, као што мајка у овоме свету чује глас и вапај свога детета, тако и мајка Пресвета Богородица чује глас и вапај свих нас, браћо и сестре, који јој се обраћамо и када се обраћамо“.

После Св. Литургије народ се одазвао позиву старешине храма да својим прилогом помогнемо нашој суграђанки која се налази у болници и бори се против једне тешке болести, а ових дана иде на операцију. Поред тешке материјалне ситуације верни народ, као и увек до сада, узима учешће у помоћи болеснима, вођени Христовим учењем да увек треба помоћи невољнима, сећајући се јеванћелске поруке.

05. децембра 2016. | Празници | 0
Ознаке:, , , ,

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*