menu close menu

Свети Сава у Љубићу

Свети Сава у Љубићу          

На празник нашег највећег светитеља, Светог Саве, Свету Литургију у љубићкој цркви служио је протојереј Србољуб хаџи Стојковић уз саслужење старешине храма, протојереја хаџи Владана Милосављевића. Као и сваке недеље, службу Божију у храму Св. кнеза Лазара својим милозвучним гласом пратио је хор „Св. Николај жички“. Много деце је припремило рецитације да би свечаније приказали нашег, српског духовног оца. Колики је Светитељ наш Свети Сава који клечи крај Христа и моли га за грешни српски народ, могле би се слободно и на њега применити оне речи Св. Златоустог изречене Христу: „…када би се написало шта је Христос урадио за људски род у цели свет неби стало“.

Велики број верног народа и деце примио је највећу Светињу кроз Свето причешће. Домаћин овогодишње славе Светог Саве биле су сестре Нађа и Анастасија Грујовић које су преломиле славски колач и половину дали будућим домаћинима, породици Петрић из Љубића.

Отац Србо одржао је пригодну беседу, а после рециталног програма, деци су подељени светосавски пакетићи.

Саборовање је настављено трпезом љубави.

27. јануара 2018. | Празници | 0

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*