menu close menu

Недеља Православља у Љубићу

У прву недељу часног поста, Недељу Православља, када наша црква слави победу над иконоборством, и на празник Светог Лава Катанског у храму Светог кнеза Лазара на Љубићу, Светом Литургијом началствовао је старешина храма протојереј хаџи Владан Милосављевић, уз саслужење протојереја хаџи Србољуба Стојковића, пароха друге парохије љубићке. На Светој Литургији молитвено својим појањем учествовао је и хор „Св. владикаНиколај жички“ као и многобројни верни народ Љубића и Чачка. Мала је била црква на љубићком брду да прими све вернике који су прве недеље Часног поста дошли у Љубић да се кроз Свето Причешће присаједине са Господом.
У својој надахнутој беседи, отац Владе је између осталог рекао „Кроз историју цркве ова недеља је задобила један много шири значај, она прославља победу над свим јересима које су се у току историје цркве појављивале, показивале и квариле учење цркве, по неки догмат, или по неку истину цркве извртали и упропрашћавали И данас црква води борбу против свејереси, како је преподобни Јустин ћелијски назива јерес Екумунизма, јер Екумунизам је уствари скуп свих јереси које су икада постојале и које могу постојати. Зато ова недеља православља позива и нас на борбу са непријатељима цркве, са јересима које цркву угрожавају“… беседу можете чути у аудио запису.
Велики број верног народа који се припремао постом молитвом и исповешћу, причестио се телом и крвљу Христовим, Благодарећи Господу.

Беседа оца Влада

 

This slideshow requires JavaScript.

06. March 2017. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*