menu close menu

Ваведење у храму Св. кнеза Лазара

Ваведење у храму Св. кнеза Лазара

Ваведење, празник посвећен Пресветој Богородици у Љубићкој цркви прослављен је молитвено и свечано, уз присуство великог броја верног народа из Љубића и околине. Светом Литургијом началствовао је протојереј хаџи Владан Милосављевић уз саслужење протојереја Љубише Јанковића.

Као и сваке недеље, Литургију је пратио хор при храму Светог кнеза Лазара, који је својим појањем украсио духовно уздизање верника у храму.

Светој чаши приступио је већи број верника и деце, а отац Владе је на крају причешћа објаснио значај причешћивања, рекавши да су заблуде и преваре оне приче да се не треба причешћивати истом кашичицом. Вековима свештеници Светом кашичицом употребе Свете дарове и никада се нико тиме није разболео, већ супротно Крв и Тело Христово лечи и тело и душу.

У својој надахнутој беседи отац Владе је говорио о значају празника посвећеног Пресветој Богородици и о величини наше заступнице и молитвенице пред својим сином, нашим Господом.

Свечано и молитвено дружење настављено је у парохијском дому.

Комплет беседу можете чути у тонском запису.

Богољуб Теофиловић

08. децембра 2021. | Празници | 0

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*