menu close menu

Богојављење у Љубићу

Боојављење у Љубићу

Мала је била црква Св. кнеза Лазара на Љубићу да прими сав верни народ, који је дошао да молитвено и свечано прослави велики хришћански празник, Богојављење. Свету Литургију служио је протојереј Србољуб Стојковић, а својим отпевавањем Св. Литургију улепшао је хор „Св. владика Николај жички“, уз молитвену пратњу верника љубићке цркве.

У току Литургије отац Србо прочитао је Јеванђеље о чудесном и славном крштењу Исуса Христа, појави Духа Светога у виду голуба који се спустио на Господњу главу и јављању самога Бога.

Отац Србо одржао је кратку и веома поучну беседу, у којој је подсетио на Христове речи „Покајте се, јер се приближило царство небеско“ подсетивши да је и Свети Јован Крститељ, кога сутра славимо, такође почео своју проповед тим речима, и да то није случајно, већ да је то пут ка спасењу. Нико не зна до када ће живети овоземаљски живот и када ће поћи на суд Господњи.

На крају Св. Литургије отац Србо са старешином храма, протојерејом Владаном Милосављевићем и пензионисаним свештеником Љубишом Јанковићем служио је велико освећење Богојављенске воде.

Затим је протојереј Србо честитао свим верницима празник поздравом „Бог се јави“, нашта се громогласно чуо отпоздрав „Заиста Бог се јави“

Касније је старешина храма, отац Владе покропио верни народ освећеном водицом, а отац Србо је поделио нафору

Богољуб Теофиловић

19. January 2020. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*