menu close menu

Благовести у Љубићу

На данашњи дан, кад наша црква прославља празник Благовести, Светом Литургијом у љубићској цркви началствовао је старешина храма протојер Бојан Сујић уз  саслужење протојереја-ставрофора хаџи Владана Милосављевића.

Српска православна црква и верници славе Благовести, дан када се хришћани подсећају доласка Архангела Гаврила, који је Богородици јавио благу вест да ће родити Сина Божјег.

Благовести су један од 12 највећих хришћанских празника. Славе се у знак сећања на “благу вест”, када је, према црквеном учењу, арханђел Гаврило објавио Богородици да је Дух свети њу одабрао да буде мајка Исусу Христу.

Празник је установљен у првим данима хришћанства, јер се сматра да су том вешћу благовесника Гаврила обистињене речи старозаветног пророка Данила и да са благом и радосном вешћу почиње хришћанска историја спасења, Новог Завета и преображај човечанства.

Биљана Николић

 

07. April 2024. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*