menu close menu

Бадњи дан и Божић на Љубићу

Бадње јутро је прослављено на Љубићу одласком у бадњаке око 06 часова, након чега је у 08 часова служена Света Литургија на којој је присуствовао мањи број верног народа, међу којима су се поједини причестили.

На Бадње вече је у 16 часова служено велико  повечерје са завршетком велике вечерње. Након тога је освештан бадњак и наложен на ватру. Овом догађају је присуствовао велики број верног народа а посебан доживљај је био велики ватромет и пријатна духовне  музика који су у роју пахуља употпунили бадњевечерњу идилу.

Божић је прослављен свечано на Љубићу у храму Светог Кнеза Лазара. Јутрење са полијелејном службом је почело у 04:30 часова које је служио јереј Бојан Сујић. Свети Литургију је служио јереј Бојан Сујић уз саслужење протојереја Љубише Јанковића и протојереја ставрофора Владана Милосављевића. На Светој Литургији је прочитана Божићна посланица Његове Светости Патријарха српског ГГ Порфирија а на завршетку је причешћен већи број присутног народа.

Јереј Бојан Сујић

07. January 2022. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*