menu close menu

Парохијски дом

Драга браћо и сестре,

Милошћу Божијом, благословом епископа жичког господина Хризостома, 2006. године започет је са изградњом храм Светог кнеза Лазара. Добротом и прилозима благочестивог народа изграђен је храм, али не и цео комплекс око храма. Иако недовршен, храм је освећен 2013. године, а од 21. јануара 2014. године, благословом епископа шумадијског и администратора жичког господина Јована, почиње са активним црквеним животом и редовним богослужењима.

Потребе изискују, а и жеља нам је, да се комплекс око храма, односно звоник и трпезарија (парохијски дом) изграде, чиме би се иначе веома скромни услови, упристојили.

Знамо да нам време у коме живимо није наклоњено, али драги Бог и Свети кнез Лазар су одлучили да наше генерације баш на овом месту подигну ову светињу како би она подигла и сачувала нас. Уз Божију помоћ и помоћ благочестивих људи, а по народној „зрно по зрно погача“, завршићемо слогом ово богоугодно дело.

Свесни смо да у најгоре време улазимо у велике послове, али је истина да цркви и њеном благочестивом народу никада време није било посебно наклоњено. Зато верујемо да нећете пропустити шансу да будете учесник у овом богоугодном делу – изградњи парохијског дома – на чему вам унапред захваљујемо и благодаримо.

Благослов Светог праведног кнеза Лазара нека је са вама!

Ваши молитвеници пред Господом,
протојереј хаџи Владан Милосављевић
протојереј хаџи Србољуб Стојковић