menu close menu

Спаљивање моштију Св. Саве

У четврту недељу по Васкрсу, 10. маја, када српска црква обележава пренос и спаљивање моштију нашег највећег светитеља, Светог Саве, у љубићкој цркви Свету Литургију служио је старешина храма, протојереј хаџи Владан Милосављевић. У време пандемије изазване корона вирусом, за време служења Св. Литургије испоштована је процедура и препорука врха наше цркве. Верни народ је био ван цркве и Литургију је пратио преко озвучења, а у цркви је био само део хора „Св. владика Николај жички“ који је својим милозвучним гласом учествовао у најсвечанијем и најважнијем Богослужењу. Радује то што је Светој Литургији присуствовао велики број верника који у ова тешка времена своје духовно, а кроз молитву и физичко оздрављеље траже у цркви.

 У склопу Св. Литургије старешина храма одржао је парастос преподобној мати Аквилини, игуманији манастара Сретење, којој је данас 40-ти дан од упокојења.

Отац Владе одржао је надахнуту беседу коју можете чути у тонском запису.

                                                                                                                       Богољуб Теофиловић

 

10. May 2020. | Редовна Богослужења | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*