menu close menu

Служење у Љубићу

У недељу 07./25.X новембра Православна Црква је прославила спомен Светих мученика Маркијана и Мартирија, а у понедељак спомен Св. Великомученика Димитрија солунског Мироточивог. Оба дана је у храму светог Великомученика кнеза Лазара служена Света Литургија. Литургије је служио јереј Бојан Сујић из појање певнице при храму Св. Великомученика кнеза Лазара. У недељу је присуствовао велики број верног народа, док је у понедељак, што је и очекивано, будући да је радни дан присуствовао мањи број верног народа. Оба дана је у малом броју били причасника. У понедељак су освештани и пререзани славски колачи верног народа којих је Св. Димитрије солунски заштитник дома.

 

У недељу, 14. новембра, када Српска Православна Црква прославља Свете враче Козму и Дамјана, биће служена Света Литургија у храму светог великомученика кнеза Лазара на Љубићу са почетком у 08. часова.

 

У уторак 16. новембра на дан празновања обновљења храма Светог великомученика Георгија- Ђурђиц биће служена Света Литургија у 06. часова, у наставку освећење и резање славских колача.

 

08. November 2021. | Редовна Богослужења | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*