menu close menu

Св. Литургија 2.12.2018.год.

У 27. недељу по Педесетници, када Света црква слави Светог пророка Авдија, Светог мученика Варлама и Преподобног Јоасафа, у храму Св. кнеза Лазара у Љубићу Св. Литургију служио је старешина храма, протојереј хаџи Владан Милосављевић. Мала је била љубићка црква да прими све вернике који су дошли да молитвено, у сабрању, присуствују данашњем Светом Богослужењу. Да Евхаристијско сабрање буде величанственије допринео је хор „Св. владика Николај жички“ који је својим умилним гласом пратио Св. Литургију. У току Св. Литургије отац Владе се обратио сабраном народу пригодном беседом.

У својој беседи отац Владе је рекао да се нада да су сви који су присутни данас у овом Светом храму чији је заштитник Св. кнез Лазар и сви Свети мученици и новомученици српски, дошли са једним циљем, да се сједине са Господом Исусом Христом. Даље, отац Владе је говорио о Светињи причешћа и важности припреме за причешће кроз пост, молитву, покајање и исповедање. Рекао је о. Владе да није пост само уздржавање од хране, потсетивши на речи Св. владике Николаја: „Бог није пост- Бог је љубав“, па ако смо истински у своју душу урезали оно најсветије што постоји, урезали смо љубав која нема границе. Да ли смо ми заиста прави потомци наших Славних предака и великих Светих мученика и новомученика српских који су своје животе положили за Господа, упитао је отац Владе током своје беседе коју можете чути у тонском снимку.

Велики број присутних присајединио се са Господом кроз Свето причешће. Радује што је Светој чаши приступило много деце свих узраста, почев од беба старих неколико месеци па до тинејџера.

03. децембра 2018. | Редовна Богослужења | 0

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*