menu close menu

Млади свештеник у Љубићу

У недељу 12. новембра, када Св. црква слави Св. краља Милутина, преподобног Теоктиста, Јелену Анжујску и Св. Варнаву, у храму Св. кнеза Лазара Св. Литургију служио је старешина храма протојереј хаџи Владан Милосављевћ, уз саслужење јереја Љубодрага Стојковића, скоро рукоположеног и распоређеног у Мочиоце. За певницом били су многобројно присутни верници, народ је певао одговарајући на Св. Литургији, било је то лепо, увежбали су се верници љубићке цркве да својим појањем активно учествују у најсветијем Богослужењу.

Млади јереј Љубодраг Стојковић одржао је надахнуту беседу, у којој је између осталог рекао: да је Господ страдјући на часном и животворном крсту за нас, својим Васкрсењем уништио сатанско зло, уништио је ђавола и нама омогућио да кроз Свету цркву можемо спасити своју душу. Божија љубав је велика према људском роду и зато Господ не дозвољава да се Сатана зацари и завлада светом, рекаоје даље отац Љубо. Само Божији пут је прави пут, а да је тако, види се по страдању нашег братског руског народа, кад су одступали од Божијег пута, као и по страдању нас Срба кад смо ишли другим, а не Божијим путем. Сваку жртву за Господа, Он види и сигурно ће нас на неки диван начин наградити, рекао је отац Љубо.

Старешина храма протојереј Владан Милосављевић, захвалио се бираним речима јереју Љубу, што је био са нама у љубићкој цркви, пожелевши му да на делу, као што је речима лепо беседио остане на светосавском путу, да му Господ додели изобиље духовне радости и да срећно и задовољно дочека пензију, као свештеник српске православне цркве.

После Св. Литургије уприличена је скромна трпеза љубави.

Беседу оца Љубодрага можете чути у тонском запису. (извињење због сметњи на почетку беседе)

Богољуб Теофиловић

 

13. November 2017. | Редовна Богослужења | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.