menu close menu

Захвалност младог свештеника

Божијом благодаћу и милошћу рукоположен сам 7. октобра текуће године у чин ђакона у граду Краљеву, а осам дана касније у месту Рогачица код Бајине Баште у чин презвитера. Једно извесно време сам провео у манастиру Студеници где сам се заједно са браћом монасима и игуманом, високопреподобним оцем Тихоном, молио Господу и саслуживао и служио Свету Литургију и остала Света Богослужења.

После повратка из манастира Студенице, велике царске ларве и једне од највећих српских светиња, неколико дана сам провео служећи Света Богослужења у храму Светог великомученика кнеза Лазара на брду Љубићу код Чачка. Часни оци, прота Владан Милосављевић и прота Србољуб Стојковић су ме братски примили у свој дивни храм и заједно са њима сам одслужио неколико Светих Литургија. Својим братским и очинским саветима које су ми дали , као и самом том чињеницом да су ме примили у овај свети храм и да сам заједно са њима, дивним и одличним свештеницима и дивним људима, дали су ми подстицај да и ја следим пример њихове пастирске бриге за своје парохијане. Желео бих да се захвалими браћи и сестрама који редовно долазе у овај свети храм да се Господу моле, који су ме такође прихватилии и пружили ми пуну подршку у будућој пастирско-свештеничкој служби. Свештенству храма светог кнеза Лазара, члановима црквено-општинског одбора, радницима који раде при овом храму, браћи и сестрама који редовно похађају Света Богослужења у овом храму, желим свако добро уз жељу да се што пре заврши и освети започети парохијски дом, да се уз Божији благослов окупљају у новом парохијском дому и да их Божија Благодат, милост и љубав чувају и да увек буду уз њих.

Новорукоположени свештеник Љубодраг Стојковић,
празник Светих Козме и Дамјана 14./1. новембра 2017. године Господње

15. новембра 2017. | Редовна Богослужења | 0

Остави одговор

Ваша електронска адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*