menu close menu

Савиндан у Љубићу

Савиндан у Љубићу

Дана 27. јануара када се празнује први српски Архиепископ, Свети Сава, у храму Св. кнеза Лазара на Љубићу Светом Литургијом началствовао је старешина храма протојереј хаџи Владан Милосављевић уз саслужење протојереја Србољуба хаџи Стојковића. Евхаристијско сабрање, својим милозвучним гласом улепшао је хор „Св. владика Николај жички“. Много је народа било у љубићкој цркви, а посебна радост је што је на свечано и молитвено праслављање Светог Саве дошао велики број деце, да својим песмама и рецитацијама увеличају прослављање једног од наших најрадоснијих празника.

У својој надахнутој беседи отац Владе је поред осталог рекао да „све што имамо као народ и школе и манастире и цркве Божије имамо захваљујући Светом Сави, оставио нам је завет да останемо доследни и да идемо правим путем, а једини пут којим треба да идемо као народ је светосавски пут“. Комплет беседу можете чути у аудио видео запису.

Домаћини ове године за Савиндан у љубићкој цркви били су Марко и Слађана Миковић са децом Мињом и Страхињом. После освећења, славски колач су преломили Миња и Милош деца садашњег и будућег домаћина. Отац Владе је честитао славу садашњим и будућим домаћинима као и свим присутнима, а посебно поменувши децу и пожелевши да деца што више долазе у Божији храм, а да родитељи упућују децу на светосавски пут.

На крају Св. Литургије, велики број деце учествовао је песмом или рецитацијом у величању прославе Савиндана на љубићком брду.

После дечијег рецитала, отац Владе поделио је деци Светосавске пакетиће.

Прослава Светог Саве на Љубићу настављена је трпезом љубави коју су припремили овогодишњи домаћини.

Богољуб Теофиловић

 

27. January 2020. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.