menu close menu

Литургија на Оце 2017. године

У прву недељу пред Божић, када се слави Свети Севастијан, Свети Модест и други свети оци, када се празнује празник очева, деца везују очеве и они им се „дреше“ поклонима. Оци, као и Материце и Детињци, су породични празници и прослављају се у кругу породице да се укућани зближе, да се симболичним везивањем и дрешењем поклонима учвршћују породичне везе, слога и љубав. Посебну радост ови празници доносе деци.

У храму Светог кнеза Лазара Свету Литургију служио је старешина храма, протојереј хаџи Владан Милосављевић. Мала је црква на љубићком брду да прими сав верни народ који редовно долази на недељна и празнична Богослужења, а Св. Литургију ове недеље милозвучним гласом улепшао је хор „Св. владика Николај жички“.

Отац Владе одржао је надахнуту беседу, у којој се запитао колико Срба има ових дана у храмовима, где су они Срби који су такође позвани на сусрет са Богомладенцем Христом, а који су ту заповест прекршили и у време поста иду да проведу, како они кажу, „најлуђу“ ноћ једући и пијући и кршећи заповест Божију о посту.

Целу беседу оца Влада можете чути у приложеном тонском снимку.

На крају Свете Литургије приређена је скромна трпеза љубави.

This slideshow requires JavaScript.

02. January 2018. | Празници | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.